IT priče

Slučaj TriDeNet

Pre nego što se situacija sa internet provajderima u Srbiji nije monopolistički razdvojila na dva glavna provajdera, postojao je veliki broj manjih provajdera koji su nudili pristup internetu bolji od dial-upa.
Jedan od tih provajdera je bio i TriDeNet APP ISP.

Provajder je bio aktivan i 2009. godine, a tada sam aktivno bivstvoao, piskarao, žario i palio po Benchmarku. Jednog dana naleteo sam na zanimljiv thread sa linkom ka jednom veoma zanimljivom sajtu koji mi je pružio sate i sate zabave.

Danas, 4 i kusur godine kasnije, sajt više nije aktivan (iz ovih ili onih razloga), pa sam pokupio sve sačuvane stranice koje sam imao na kompjuteru, sve što sam mogao da nađem na internet arhivi i napravio jedan sajt.

Pored neizmerne količine zabave koju tekstovi pružaju, sajt pruža unikatan uvid u interna dešavanja jedne (tada veoma popularne) firme, i bila bi velika grehota da internet ostane bez takvog jednog mesta.

Sajt sam vaskrsnuo na adresi tridenet.info i voleo bih da posetite i pročitate genijalne tekstove koje su pisali bivši radnici te kompanije.

O sajtu je svojevremeno pisao i Dragan Varagić, pa ne bi bilo loše da pročitate njegovo mišljenje.

Addendum #1: Iako sam vlasnik domena i sajta, ja nisam napisao nijedan tekst na njemu i nisam odgovoran za tvrdnje i tačnost tvrdnji iznesenih na sajtu

Leave a Comment

2 Comments