Iz mog ugla

Kampanja „Udari mene, a ne zene“ poziva na nasilje – Gde je tu problem?

Pre nekoliko dana, krenula je Avonova kampanja ​“Udari mene, a ne žene“​ koja za cilj ima podizanje društvene svesti o nasilju u porodici, i nasilju nad ženama generalno. Kao i kod bilo koje druge akcije na našem prostoru, opet su se našli oponenti. Ja nemam ništa protiv kritike, čemu svedoče i tekstovi na ovom blogu, ali ovaj put su kontra-argumenti kranji idiotizam.

Pre nekoliko dana, krenula je Avonova kampanja „Udari mene, a ne žene“ koja za cilj ima podizanje društvene svesti o nasilju u porodici, i nasilju nad ženama generalno.

Meni je akcija pun pogodak jer lično smatram da muškarac koji može da udari ženu nije muškarac, već pizda najgore vrste.

Kao i kod bilo koje druge akcije na našem prostoru, opet su se našli oponenti. Ja nemam ništa protiv kritike, čemu svedoče i tekstovi na ovom blogu, ali ovaj put su kontra-argumenti kranji idiotizam.Pogledajmo zašto!

Pre nego navedem svoje razloge zašto su kritike akcije u najmanju ruku smešne, pročitajte odličan tekst koji je napisala mahlat, a posle njega i ovaj koji je napisao DedaBor.Prvo je krenula priča da je akcija loša jer je sponzoriše AVON. Što je smešno jer na njihovom sajtu stoji:

100% neto profita od prodaje Avon proizvoda za hrabrost namenjeno je akciji ‘Reci Ne Nasilju u Porodici’.

Ovo u prevodu znači platimo porez, i sve pare idu za akciju. AVON može lagano da uguši priče da pare ne idu tu gde se priča tako što će pokazati broj prodatih narukvica i dokaz o uplati. Tu je kraj svake priče.Malo pre na tviteru videh kritike da je akcija loša jer POZIVA NA NASILJE

Da li vi mislite da sa tolikom „veličinom“ od čoveka koji je u stanju da digne ruku, nogu, sapun u peškiru na ženu može da se priča??!!Pomislite da vam je neka „muškarčina“ išamarala sestru, ćerku, majku.
Pošto nećete da mu vadite grkljan i čupate iznutrice, molim vas sve da mi u komentarima odgovorite na ovo:

Šta biste rekli čoveku koji je išamarao ili isprebijao neku žensku osobu koju poznajete?

Addendum #1:

Leave a Comment

6 Comments

  • Lepa akcija, ali mora se uzeti u obzir psihološki faktor koji u oko 80 % slučajeva dovodi do nasilja u porodici, a to je žensko zvocanje koje ume da bude dugotrajno (često doživotno) i neizdrživo, takav je slučaj kod mene, ja nikada nisam udario ženu zato što sam vrlo mirna osoba, ali sam siguran da bi mnogi drugačije postupili i ceo svet bi bio protiv njih, ne znajući koliko godina psihičkog terora je iza toga. A onih 20 % koji se napiju pa biju ženu, decu i ostale ukućane bi trebalo uvesti specijalne, vrlo oštre kazne svakako.

  • Kome tu i šta nije jasno ili se tu neko, ko hoće, pravi blesav možda, a ovamo kao je pametan, jer je školovan i jer se služi i piše širom sveta uz pomoć ovog tehnološkog sokoćala? Pa da objasnim tim, koji  su sebe sami takvim prikazali, a zašto da im ne verujem onda, da slika kaže da udariš onog ko je tebi ravan po snazi. Znači, ne poziva na nasilje, jer te nije pozvao da se biješ onaj sa slike, već ti je rekao da probaš da ukrstiš sa njim snagu, ne sa ženom, već kao muškarac s’ muškarcem. Naravno, to važi samo za muškarce, a ne za one koji to nisu, a zna se, da sigurno nisu oni koji su digli ruku na slabijeg od sebe, pa bile to čak i žene.
    Pametnima, dosta.